رزومه شما ویترین کاریتان است و در دنیای رقابتی امروز اهمیت آن دوچندان شده است. معمولاً در قدم اول کارفرمایان برای بررسی متقاضیان کاری از رزومهها کمک میگیرند. بهطور میانگین کارفرمایان روی رزومه هر فرد 7 ثانیه باقی میمانند بنابراین رزومهی خوب در همان نگاه اول باید گیرایی داشته باشد. در این نوشته قصد داریم همراه با هم نگاهی دقیقتر به رزومه و چگونگی نوشتن آن داشته باشیم.
رزومه چیست؟
"رزومه" کلمهای است که شما در فرایند جستجو برای کار بهطور مداوم با آن برخورد خواهید داشت. یک رزومه حرفهای، سندی شامل خلاصهی تجربه کاری، تحصیلات، مهارتها و دستاوردهای شما یا شرکتتان است. تقریباً برای هر برنامه شغلی به یک رزومه احتیاج دارید. از طریق رزومه شما اطلاعات خود را در اختیار دیگران قرار میدهید و به شکل خلاصه خود را معرفی مینمایید.
رزومه حرفهای میتواند مدلهای مختلفی داشته باشد. معمولاً میشنویم که از رزومه در زمینه شغلی استفاده میشود اما رزومه کاری فقط یکی از مدلهای رزومهها است.
نوع دوم، رزومه شرکتی است که معمولاً شرکتها و کسبوکارهای مختلف از آن برای معرفی خود و پیشینهای که داشتهاند استفاده میکنند. علاوه بر این، رزومه تحصیلی نیز برای ارائه خلاصهی دستاوردها و پیشینهی پژوهشی افراد به شکل خلاصه استفاده میشود.
انواع رزومه
قالب رزومه کاری میتواند انواع مختلفی داشته باشد. در رزومه حرفهای سلسله مراتبی تمام دستاوردهای فرد یا شرکت بر اساس تاریخی و از جدیدترین زمان به سوی قدیمیترین دستاوردها نوشته میشود.
نوع دوم رزومه، رزومه عملکردی است. برای نوشتن این نوع رزومه، معمولاً مهارتها و دستاوردهایی که اهمیت بیشتری دارند و میتوانند نظر مخاطب را جلب نمایند در ابتدا نوشته میشود.
ویژگیهای قالب رزومه حرفهای
رزومه شما باید حداقل شامل اطلاعات تماس، سابقه کار و تحصیلات شما باشد. بخشهای دیگری برای توضیح خلاصه شغلی، مهارتها، کارآموزی و مدارک تحصیلی اضافی در صورت نیاز میتوانند اضافه شوند.
به یاد داشته باشید که رزومه کاریتان باید بهسرعت بتواند مشخص کند که چرا برای یک کار مناسب هستید. پس بهجای اینکه مسئولیتهای روزانه خود را از مشاغل گذشته عنوان کنید، آگهی کاری موردنظرتان را بهدقت مطالعه کنید و سعی کنید برای هر نیاز ذکر شده، مهارت مرتبطی را در رزومه خود بنویسید. این کار شانس شما را برای جلبتوجه کارفرما افزایش میدهد. برای نوشتن قالب رزومه انگلیسی نیز باید از همین اطلاعات استفاده کنید.
1. اطلاعات تماس
در قسمت بالای رزومه باید اطلاعات ضروری تماس خود را بنویسید که شامل این موارد است:
- نام و نام خانوادگی
- شماره تماس
- آدرس دقیق
- ایمیل
- لینک شبکه لینکدین (این مورد ضروری نیست اما به شناخته شدن شما کمک خواهد کرد)
شاید واضح به نظر برسد، اما افراد متقاضی کار گاهی اوقات بخش اصلی اطلاعات تماس در این بخش را فراموش میکنند. شماره تلفنی را درج کنید که همیشه در دسترستان باشد. شهر، استان و کد پستی خود را نیز اضافه کنید.
از یک آدرس ایمیل حرفهای استفاده کنید. بهتر است ایمیل نام شما باشد، مثلاً آدرس ایمیل mohamad.alipoor@gmail.com عنوان مناسبی خواهد بود.
به یاد داشته باشید که ایمیلی را در رزومه درج کنید که میتوانید به آن دسترسی داشته باشید و منسوخ نشده است. بیشتر کارفرمایان پروفایلهای آنلاین شما را نیز جستجو میکنند بنابراین بهتر است یک پروفایل LinkedIn قوی ایجاد کرده و نشانی اینترنتی مربوط به آن را رزومه خود درج کنید.
2. تجربه کاری
بخش تجربه کار قلب رزومه کاری شماست. این بخش را با یک عنوان واضح مانند "تجربه کاری" ، "تجربه حرفهای" یا "سابقه اشتغال" مشخص کنید تا کارفرمایان بتوانند نگاهی سریع به آن داشته باشند و همچنین در سیستمهای ردیابی متقاضی (ATS) با موفقیت تجزیه شود.
در زیر عنوان اصلی، هر شغل را با ترتیب زمانی معکوس ذکر کنید. هر شغل باید زیر عنوانهای خود را داشته باشد که شامل اطلاعات زیر است:
- شرکت کاری
- عنوان شغل
- تاریخ آغاز و پایان همکاری
کارفرمایان در نگاه اول به عناوین شغلی توجه کرده و سپس لیست شرکتهایی که با آنها همکاری داشتهاید را در نظر میگیرند. بنابراین جدا کردن این قسمتها باعث میشود سریعتر بتوانند اطلاعات لازم درباره سوابق شما را مشاهده کنند. از قسمت توضیحات برای تأکید بر مهارتها و تجربیاتی که در آگهی کاری درخواست شده است استفاده کنید.
در وبسایتهای کاریابی حرفهای مانند سایت کارلیب، توضیحات کاملی درباره مشاغل مختلف و مهارتهای لازم برای به دست آوردن شغلها ارائه شده است. میتوانید با مراجعه به وبسایت www.karlib.com لیست مهارتهای موردنیازتان را پیدا کرده و این بخش از رزومه را با توجه به مهارتهای خواسته شده توسط کارفرما تکمیل کنید.
3. تحصیلات
اگر چند سال سابقه کار حرفهای دارید میتوانید رزومه را با تمرکز بر سوابق کاریتان نوشته و قسمت تحصیلات را کم کنید. اما اگر برای شغلی درخواست میدهید که بر تحصیلات متمرکز است (مانند خدمات درمانی، تدریس یا وکالت) باید تحصیلات خود را به شکل کامل و مفصل بیان کنید. در بیشتر موارد نوشتن اطلاعات زیر کافی است:
- نام موسسه تحصیلی
- مدرک
- محل تحصیل
- سالهای تحصیلی
اگر تحصیلاتتان را در دانشگاهی معتبر به اتمام رساندهاید و فکر میکنید رزومهی تحصیلیتان قابل توجه است، میتوانید قبل از سوابق کاری به تحصیلاتتان اشاره کنید. همچنین اگر در زمان تحصیل فعالیت حرفهای مرتبطی داشتهاید، برای مثال دستیار درسی اساتید بودهاید یا سابقهی کارآموزی دارید، ذکر کردن این فعالیتها میتواند تأثیری مثبت بر کارفرمایان داشته باشد.
4. مهارتها
بیشتر شرکتهای بزرگ برای دستهبندی و انتخاب متقاضیان مناسب از سیستم ATS استفاده میکنند و مدیر منابع انسانی فقط بهترین رزومههای انتخاب شده توسط این سیستم را بررسی مینماید.
بنابراین قبل از نوشتن این بخش از رزومه بهدقت آگهی استخدام را مطالعه کنید و بر اساس نیازهای سازمان مهارتهای مرتبطی را در رزومهی خود عنوان نمایید.
اضافه کردن قسمتی جدا برای مهارت در رزومهتان همیشه ضروری نیست و میتوانید در قسمتهای دیگر رزومه به مهارتهای مختلفتان اشاره کنید، اما اختصاص دادن یک بخش جدا میتواند به شما کمک کند فهرستی کامل و جامع از تواناییهایتان را عنوان کنید. همچنین اضافه کردن این بخش، خواندن و ارزیابی رزومهتان را آسان میکند.
فقط لیست کردن مهارتها و کلمات کلیدی کافی نیست. در طول بقیه بخشهای رزومه خود نیز به این مهارتها ارجاع دهید. مثلاً زمانی که به انجام یک پروژه موفق و مهم اشاره میکنید، عنوان کنید که برای موفقیت در آن، از یک مهارت خاص کمک گرفتهاید.
5. دستاوردها و افتخارات
اگر فکر میکنید که توضیحات بیشتری دربارهی دستاوردهایتان نیاز است میتوانید قسمت افتخارات را نیز به رزومهتان اضافه کنید. افتخاراتی که مرتبط با حیطه شغلی باشد میتواند اعتبار شما را افزایش دهد در حالی که عنوان کردن افتخارات غیر مرتبط میتواند توجه را از روی دستاوردهای ارزشمند دیگری که داشتهاید دور کند.
بهعنوانمثال، کسب عنوان کارمند نمونه برای پیشبرد یک پروژه بزرگ میتواند مؤثر باشد، اما عنوان کردن اینکه شما در اوقات فراغتتان قهرمان رشته بوکس هستید احتمالاً برایتان سودی نخواهد داشت.
تبریک؛ شما یاد گرفتید چگونه یک رزومه حرفهای بنویسید.
با بهکارگیری نکات ذکر شده، میتوانید رزومهای مناسب و استاندارد بنویسید. کارلیب بانک وسیعی از آگهیهای استخدام مختلف را به تفکیک شغل در اختیار متقاضیان قرار میدهد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر، دانلود فایلهای نمونه رزومه و پیدا کردن بهترین شرکتهای متقاضی نیرو، به وبسایت www.karlib.com مراجعه نمایید.
سلام
سپاس از مطالب مفید وب سایت کارلیب
اگر درمورد کار با رزومه سازهای آنلاین هم راهنمایی بفرمائید ممنون میشم.
اگر زبان انگلیسی خوبی نداریم لازمه رزومه که مینویسیم انگلیسی باشه حتما ؟
سلام. من دانشجوی نرم افزار هستم. میخواستم بدونم آیا قرار دادن پروژه کارشناسی دانشگاه در رزومه کار مرسومی هست؟ پیشنهاد میشه اصلا؟
سلام در قسمت رزومه کاری
جمله چرا که نه مانند رزومه تحصیلی سابقه کاری کاری در آن کم است
کاری دو بار تکرار شده است.
شما کانال تلگرام هم دارین؟
aaaaliii bood
دفتر مرکزیتون کجا قرار داره
مطلبتون بسیار مفید بود
Awli bood
کجا می تونم اطلاعات کاملتری درباره این موضوع پیدا کنم
میتونم شماره شما رو داشته باشم؟