انسانها در طول مسیر زندگی با فراز و نشیبهای زیادی روبهرو میشوند که خب از روال عادی زندگی دور میشوند و لحظات سختی را تجربه میکنند. مثل اوضاع نابسامان اقتصادی و کار برای کارجویان، تلاش برای قبولی در یک آزمون مهم، دستوپنجه نرم کردن با یک بیماری، از دست دادن عزیز و خیلی موارد دیگر که برای هرکس متفاوت است.
در تمام این شرایط این خود ما هستیم که برای مقابله با آن باید قدرت کافی داشته باشیم. حضور دوستان، خانواده و... برای گذشتن از چنین لحظاتی کمککننده است، اما نگرش خود ما تعیینکننده است.
نگرش و دید هر کس نسبت به اتفاقات اطرافش متفاوت است و از باورها و احساسات درونیاش سرچشمه میگیرد و اگر این احساسات و باورها منفی باشد، حال شما در بهترین شرایط هم بد خواهد شد.
نگرش، تأثیر مستقیمی بر اخلاقیات، عملکرد، حرکات و روش زندگیمان میگذارد. پس مهم است که آن را به سمت مثبت بودن و افکار خوب سوق دهیم تا مبادا خودمان با دست خودمان لحظات شاد را تباه کنیم. خبر خوب اینکه نگرش با تمرین و تکرار قابل تغییر است و کارلیب در این مقاله به شما خواهد گفت که چگونه نگرش خود را تغییر دهید.
نگرش چیست؟
نگرش، در واقع ترکیبی از رفتارها، اخلاقیات و عکسالعملهای ما است که درون ما را نشان میدهد و همانطور که گفته شد تأثیر مسقیمی بر روش زندگیمان خواهد گذاشت.
وقتی نگرش منفی باشد، شما هر چیزی را در بدترین حالت ممکن تصور میکنید. غافل از اینکه ذهن مثل یک فنجان خالی است که هر نوع ورودی را میپذیرد و خروجی آن، که همان عملکرد شما است بر اساس آنها خواهد بود. پس این شما هستید که باید ورودی ذهنتان را کنترل کنید.
زیرا نگرش منفی نشان میدهد که مغز شما اطلاعات غلط دریافت کرده و طرز فکرتان نیز به دنبال آن غلط شده است، اما مهم این است که مثل هر کار دیگری، ابتدا علت این نگرش منفی را جویا شوید.
8 نشانه که میگوید نیاز به تغییر نگرش دارید!
رفتارهایی که در ادامه با هم مرور میکنیم هرکدام به تنهایی میتواند نشان از طرز فکر غلط و در نتیجه نگرش منفی در شما باشد.
1. به همه چیز با دید منفی نگاه میکنید؛
وقتی شما کوچکترین اتفاق را هم در بدترین حالت ممکن متصور شوید، آن لحظه از زندگیتان را تباه کردهاید. مثلاً شما برای قبولی در یک آزمون مهم تلاش میکنید، درس میخوانید درحالیکه در ذهنتان مرور میکنید "من که نمیتوانم از پس چنین آزمونی برآیم".
همین یک جمله برای مغز شما کافی است تا همه چیز را بر اساس آن جذب کند. برعکس سعی کنید این افکار را دور بریزید و در لحظه زندگی کنید. نه اینکه سرتان را مثل کبک زیر برف ببرید و به همهچیز بیاعتنا باشید، اما بهتر است بدانید که نگرش منفی دیدتان را کور میکند و مانع لذت بردن از زندگی میشود.
2. در برابر شنیدن حقیقت مقاومت میکنید؛
منظور این است که به صورت خودآگاه یا ناخداگاه، همیشه در حال شکوه و شکایت هستید و این یعنی خودتان را گول زدهاید. شما باید قبول کنید که یک چیزی در زندگیتان بر وفق مراد شما نیست و باید تغییر کند. همیشه به خودتان یادآور شوید که خیلی از شرایط تحت کنترل شما نیست فقط میتوانید جور دیگری به آنها بنگرید. یعنی نگرش مثبت داشته باشید.
3. همه چیز را گردن دیگران میاندازید؛
وقتی شما مسئولیت کارهایتان را خودتان بر عهده نمیگیرید، چطور انتظار نتایج خوب دارید؟ تازه در چنین شرایطی دیگران را نیز مقصر میکنید.
اینکار فقط قلب شما را پر از خشم، دلخوری و حسادت میکند و دیگر آن آدم قبلی با قلب مهربان نخواهید شد. پس عصبانیتتان را کنترل کنید که کمک بسیاری به تغییر نگرشتان کمک میکند.
4. دائماً نگران هستید؛
مشکلات قرار نیست طی یک شب حل شوند و همه چیز آن طور که شما میخواهید پیش برود. پس خودتان را نگران نکنید، فقط بر مسیری که در پیش گرفتهاید تمرکز کنید و عاقلانه رفتار کنید. این آمادگی را در ذهنتان ایجاد کنید که مشکلات در مسیر زندگی کاملاً طبیعی است. مهم نگرش شما نسبت به آنهاست.
5. از آنچه دارید راضی نیستید؛
انتظارات بیش از حد از خودتان نداشته باشید، نمیگویم به آنچه دارید قانع باشید چون ذات آدمی بینهایت میطلبد، اما وقتی به حقتان قانع نباشید، ناامید میشوید و هر چه تلاش میکنید، نمیشود.
پس همیشه قانع و سپاسگزار باشید و برای رسیدن به بهترینها هم تلاش کنید نه به گونهای که خودتان را عذاب دهید. حس شادی را درونتان زنده کنید تا نگرش مثبت داشته باشید. حس شادی در واقع همان سپاسگزاری است.
6. همه چیز را بدون کم و کاستی میخواهید؛
بهتر است بدانید غم و غصه و شرایط سخت برای انسان احساس خوبی به همراه نخواهد داشت اما آنچه مهم است همه اینها آدمی را قویتر میکند. اگر ما همیشه و هر لحظه طعم خوشی را بچشیم، خوب ساخته نمیشویم. پس به این دید نگاه کنید که اگر چیزی به راحتی به دست آمد، به راحتی هم از دست میرود.
7. به دنبال یادگیری مسائل جدید نمیروید؛
آدمی نباید رکود داشته باشد، زیرا ذهن کمکم عادت میکند و افکار منفی، نگرشهای غلط و حال بد را به دنبال خواهد داشت. باید مسیر پیشرفت را در پیش بگیرید حتی اگر روند رشد کندی داشته باشید. یادگیری هر چیزی که تا به حال به آن علاقه داشتهاید و سراغش نرفتهاید میتواند شما را از این رکود نجات دهد.
8. در گذشته گیر کردهاید؛
اگر فکر کردن به گذشته باعث مرور تجربیات و استفاده از آنها میشود که خیلی هم عالی، اما اگر یک درصد فکر کردن به تجربهها که خیلی از موارد با یک خاطره تلخ همراه است، شما را به سمت نگرش منفی میبرد باید سعی کنید آن را رها کنید و یاد بگیرید در لحظه زندگی کنید. کاری کنید گذشته شما باعث پیشرفتتان شود نه اینکه شکست را برایتان به ارمغان آورد.
در همه این موارد حرف ما این است که شما از زمان، انرژی و منابعی که داشتهاید به بهترین شکل استفاده نکردهاید. در نتیجه نگرش شما به سمت منفی بودن رفته، غافل از اینکه این نگرش اساس همه اتفاقات روزانه شما خواهد بود. پس حالا که علت را یافتید، بهتر است برای تغییر نگرشتان اقدام کنید. اما چگونه؟
چگونه نگرش خود را تغییر دهیم؟
برای تغییر نگرش اول از همه باید با خودتان شرط کنید که میخواهید تغییر کنید. در واقع همواره اولین گام در جهت تغییر احساس این است که شما به نیاز برای تغییر و درک آن رسیده باشید.
یعنی سعی نکنید همه چیز را انکار کنید در حالیکه میخواهید برای تغییر قدم بردارید. همچنین از این افکار که ای کاش همه چیز طور دیگری اتفاق میافتاد ،دوری کنید. بعد از آن طبق دستورالعملهای زیر عمل کنید.
قدم اول: یک مربی درونی یا الگو متصور شوید.
در قدم اول شما باید درون خودتان یا حتی کسی به یک عنوان الگوی خارجی داشته باشید تا شما را وادار به تعویض نگرشهای منفی و غلط با افکاری قدرتمند و پر امید کند که از ذات درونی خود شما نشأت میگیرد.
شما باید با این قدم، کمکم در ذهنتان نهادینه کنید که خودتان، تواناییهایتان، دستاوردهای مالیتان و هرآنچه در ذهنتان متصور میشوید در نهایت در زندگیتان عملی خواهند شد. فراموش نکنید که اعمال از افکار سرچشمه میگیرد و اگر این افکار و نگرش شما منفی باشد، باختهاید.
بنابراین تمرکز خود را بر تواناییهایتان بگذارید تا به اهدافتان دست یابید. از حرکت نیز باز نایستید و تلاش کنید. همچنین این معادله را به خاطر داشته باشید:
نگرش مساوی با حرکت است؛ یعنی نگرش شما حرکت رو به جلو یا رو به عقب شما را تعیین میکند.
قدم دوم: انگیزه ایجاد کنید.
به دنبال آنچه به شما انگیزهی تلاش و کوشش میدهد، باشید. آخرین بار چه چیزی به شما انگیزه داده است تا تغییری در زندگیتان ایجاد کنید و به دنبال اهدافتان بروید؟ آیا دستیابی به وضعیت مالی بهتری بوده است؟ یا میخواستید از خودتان راضی باشید و عزت نفس داشته باشید؟ و ...
همه این سوالها برای این است که هدف داشتن باعث انگیزه خواهد شد و به دنبال آن یک نگرش قوی از قدرت درونی شما سرچشمه میگیرد، که باعث میشود سریعتر در مسیر قدم بردارید، بخندید و اعتماد به نفس بیشتری را تجربه کنید.
قدم سوم: رسیدن به اهداف را به کمک الگوی درونی تجسم کنید.
یک الگو از خودتان در ذهنتان بسازید و آن را هر روز بر فراز قلههای موفقیت ببینید، جایی که به اهداف عالی دست پیدا کرده است. اینکار برای ایجاد و حفظ نگرش مثبت خیلی موثر است. هرچقدر عمیقتر فکر کنید، باورتان نیز قویتر خواهد شد و در نتیجه تحقق آن میسر میشود.
این یک نوع تمرین ذهنی است، باعث میشود از نگرش منفی دور شوید. ذهن شما به شکل طبیعی برای آنچه که تجسم میکنید، تلاش خواهد کرد.
قدم چهارم: مضطرب نشوید.
وقتی کسی قدم برای دستیابی به موفقیت برمیدارد، نباید از چالشهای مسیر غافل شود. این چالشها کنترل احساسات و افکار را برایتان کمی سخت میکنند، اما برای اینکه نگرش مثبت باقی بماند، ذهن خود را نظم دهید تا از نگرشهای منفی خالی شوند و نجات پیدا کنید.
پس استرس نگیرید، مضطرب نشوید چون هر فکر دانهای است که شما برای برنامهریزی نوع نگرشتان آن را میکارید. درنهایت نیز به دنبال راهحل باشید تا غصه خوردن.
قدم پنجم: انرژی مثبت داشته باشید و به دیگران نیز منتقل کنید.
سعی کنید هم خوشحال باشید و هم از کارتان لذت ببرید. در این صورت هم خودتان انرژی بالایی دارید و هم میتوانید بیشتر به دیگران انرژی بدهید و به موفقیتهای بیشتری دست مییابید.
انرژی شما میتواند افراد را جذبتان کند و یا حتی دفع کند. انرژی بالا نگرش مثبت به ارمغان میآورد که خیلی راحت به دیگران نیز منتقل میشود.
حال اگر این نگرش شما هدفش رساندن زندگی به کمال باشد، پتانسیل نامحدودی پیدا میکنید. در واقع نگرش مثبت شما به دیگران انگیزه میدهد تا حامی تلاشتان برای رسیدن به سطح بالای موفقیت باشند.
قدم ششم: خودتان را مشتاق نشان دهید.
همیشه مشتاق رسیدن به موفقیت باشید. این اشتیاق در ذهن شما مثل عادت میشود که هر روز باید مرور کند و کمکم تأثیرش را روی عملکردتان خواهید دید.
اشتیاقی که میگوییم نگرش را از سمت افکار غلط دور میکند و فقط هدف را میبیند و این همان تعهد به کار خواهد بود. تعهد، تردید را از بین میبرد.
قدم هفتم: معنای زندگی را کشف کنید.
منظور این است که ابعاد معنوی را فراموش نکنید، انگیزههای معنوی خیلی راحت روح شما را پرورش میدهند. وقتی روح آدمی به تعالی برسد، فقط خوبیها را میبیند و برای رسیدن به انها تلاش میکند که این همان نگرش مثبت است. با این تفکر شما بر دیگران نیز میتوانید تأثیر مثبت بگذارید.
قدم هشتم: بیخیال باشید، البته به میزان لازم.!
هنگامیکه برای رسیدن به هدفتان قدم بر میدارید جنبههای مفرح و لذتبخش زندگی را از یاد نبرید. زیرا کمک میکند که استرستان کاهش پیدا کند و هرچقدر این استرس کمتر باشد، انرژی مثبت بیشتری خواهید داشت.
به دنبال آن نیز افزایش افکار مثبت و کاهش نگرش منفی است. بیخیال بودن مهارت بزرگی است که باعث میشود محیط کاری اطرافتان شادتر شود و تأثیر آن بر عملکردتان را خواهید دید، بنابراین مدیریت ترس را نیز در کارهای خود لحاظ کنید.
قدم نهم: ورزش کنید.
فعالیتهای بدنی، آرامش را دنبال دارند که کمک میکنند تا از نگرشهای منفی دوری کنید و انرژی خود را برای افکار مثبت جمع کنید. در واقع ورزش، مثبتاندیشی را افزایش میدهد. پس جدی بگیرید، حتی اگر نمیتوانید در یک روز پر از استرس به باشگاه بروید، حداقل یک پیادهروی کوتاه 15 دقیقهای داشته باشید.
قدم دهم: بر خودتان مسلط شوید.
برای موفقیت باید بر دو چیز مسلط باشید:
1. افکار
2. احساسات.
حتماً میپرسید چرا؟! باید در پاسخ بگوییم وقتی بتوانید بر دنیای درون خود تسلط پیدا کنید، بر دنیای بیرونی خودتان نیز مسلط میشوید.
در دنیایی که همه برای ساختن زندگی بهتر تلاش میکنند، موفقیت یک شخص به نگرش او است. اگر باور داشته باشید که میتوانید موفق شوید، حتما خواهید توانست. نگرش شما دربارهی موفقیت، در واقع پیشگویی ذهنی شماست. پس همیشه برنده بودن را انتخاب کنید.
راهکارهای بالا جزو بهترینها هستند و اگر بتوانید برای مدتی آنها را اجرا کنید، قطعاً دنیای جذابتری را تجربه خواهید کرد. نگرش مثبت را دست کم نگیرید، زندگیتان را زیر و رو میکند.
چقدر خوب که این نگرش را به دیگران نیز هدیه دهیم و کمکشان کنیم از زندگی بیشتر لذت ببرند. بنابراین در ادامه روشهای علمی را برای تغییر نگرش افراد مرور میکنیم.
9 تاکتیک ساده برای تغییر نگرش دیگران
وقتی با یکی از دوستانتان در مورد موضوعی بحث میکنید، اگر بر متقاعد کردنش پافشاری کنید، نتیجهای جز دعوا نخواهد داشت زیرا طرف مقابل هم برای عقاید خود ارزش قائل است و کوتاه نخواهد آمد. بنابراین اگر قصد متقاعد کردن افراد و تغییر نگرش آنها را دارید بهجای پافشاری بر روی حرف خودتان، تاکتیکهای ساده زیر را عملی کنید تا تاثیر آنها را به راحتی ببینید.
تاکتیک اول: اعتماد افراد را به دست آورید.
هرچه افراد با باورهای شما آشنا شوند و آن را در افکار و اعمالتان ببینند، با احتمال بیشتری به شما اعتماد میکنند. دکتر "کاروسل" در این رابطه میگوید:
«اعتماد، اشتیاق به بررسی عقیده و نگرش شما را به همراه میآورد. قابلیتها و تواناییهای خود را بروز دهید. اگر نتوانستید اعتماد دیگران را جلب کنید، گذشتهی خود را مرور کنید و ببینید در چه مواقعی گفتار و اعمالتان یکسان نبوده است.»
تاکتیک دوم: موارد تاثیرپذیری افراد را شناسایی کنید.
"کاروسل" میگوید:
«این مسئله قطعا در مورد شما نیست. اگر میخواهید نگرش فردی را تغییر دهید، باید بدانید چه چیزهایی برای آن فرد مهم هستند. به همان اندازه که شما در مورد نظرتان مطمئن هستید و فکر میکنید نظر و نگرش شما درست است، به همان اندازه باید بتوانید اعتراضات احتمالی افراد دیگر را درک کنید.»
منظور "کاروسل" این است که به جای دغدغههای خودتان، روی دغدغههای طرف مقابلتان مانور دهید تا بتوانید او را رام صحبتهای خودتان کنید.
تاکتیک سوم: بر اساس منابع معتبر صحبت کنید.
طبق نظر "کاروسل" مردم معمولاً تحت تأثیر افرادی قرار میگیرند که در سطح ملی شناخته شده باشند و مورد احترام اکثریت جامعه هستند.
بنابراین ارجاع به فردی با وجهه اجتماعی بالا و موفق، میتواند مفید باشد. به زبان سادهتر از شخص سومی در صحبتهایتان یاد کنید که مورد قبول هر دو طرف، به خصوص طرف مقابل شما باشد.
تاکتیک چهارم: از ترفندهای کلامی استفاده کنید.
کاروسِل در این رابطه اظهار میدارد: «اگر از ارزش نگرش خود مطمئن هستید، میتوانید تضمینی را به افراد پیشنهاد کنید که نشاندهنده غیرقابل نفوذ بودن حرفتان است.»
مثلاً تضمین دهید که اگر این کار نشد، نصف مبلغ پرداختی برمیگردد به حساب شما و...، اما قبل از آن حتما از ارزش نگرش خود مطمئن باشید.
تاکتیک پنجم: کاری کنید طرف مقابل فکر کند ایدهی شما، ایدهی او بوده.
مردم تمایل به قبول حرفهایی دارند که خودشان به باور آن برسند تا اینکه دیگری به آنها دیکته کند. با این کار نگرش آنها خود به خود مثبت خواهد شد.
"پارملی" در این رابطه میگوید:
«هنگام بحث با دیگران، آنها را وادار کنید تا در مورد علت نیاز به تغییر نگرش خود، فکر کنند. یک تاکتیک کارساز این است که از آنها بخواهید که مزایا و معایب تغییر نگرش یا رفتار خود را لیست کنند، این کار به آنها این امکان را میدهد که نیاز به تغییر را درک و اقدام به عمل کنند.»
تاکتیک ششم: از افراد تعریف و تمجید کنید.
برای تغییر نگرش افراد نیاز دارند که هویت و ارزش خودشان را احساس کنند، اما وقتی نگرش و عقیده آنها را زیر سؤال میبرید، به نظر میرسد که آنها را مورد قضاوت قرار دادهاید و پا پس میکشند.
علم روانشناسی در چنین مواردی ادعا میکند که با تعریف از افراد و یا دیدگاههای درستی که دارند، میتوانید بر مشکلات پیش آمده در مسیر تغییر نگرش افراد موفق شوید.
تاکتیک هفتم: یک زبان منحصربهفرد به کار ببرید.
در مطالعهای که دانشگاه "کرنل" (Cornell) انجام داده است؛ دانشمندان نظریهای به نام «نگرشم را تغییر بده» را ارائه کردند، و به این نتیجه رسیدند که در استدلالات قانعکننده، بیشتر از کلماتی متفاوت از زبان اصلی افراد استفاده شده است.
تاکتیک هشتم: استفاده از مثالها را فراموش نکنید.
همیشه این جمله را مد نظر داشته باشید که دلایل قانعکننده با مثالهای ویژهای پشتیبانی میشوند. منظور این است که به منظور تغییر نگرش افراد به سراغ مثالهای بروید که ملموس هم باشند، یعنی از مثالهای سخت و دور از تصور استفاده نکنید.
تاکتیک نهم: سریع صحبت کنید.
مطالعاتی که در دانشگاه "جورجیا" صورت گرفته است نشان میدهد که هنگام صحبت کردن با فردی که نظر مخالف شما را دارد، باید سریع صحبت کنید تا باعث اثرگذارتر شدن نگرش شما شود. زیرا سریع صحبت کردن به مخاطب اجازه نمیدهد تا درباره استدلالات شما فکر کند. "پارملی" در این رابطه میگوید: «تغییر نگرش افراد بیشتر به نوع صحبت کردن، لحن و همچنین زبان بدنی شما بستگی دارد.»
با نگرش مثبت؛ انرژی مثبت جذب کنید.
اگر تا به اینجای کار با ما همراه بودهاید، متوجه شدهاید که نگرش مثبت چه تأثیری بر افکار ما و از همه مهمتر اعمال ما خواهد گذاشت.
این ما هستیم که با نگرش مثبت، همه انرژیهای مثبت را به خودمان جذب میکنیم. در این صورت از خودمان راضی هستیم و در واقع کارهایی که میکنیم از سر علاقه خواهد بود، نه اجبار.
بنابراین از تغییر نگرش خود به سوی افکار مثبت غافل نشوید و آن را جدی بگیرید و از مقالات وبلاگ کارلیب نیز استفاده کنید. در ضمن اگر در رویاهایتان به دنبال جذب شغل مناسب هستید، کارلیب برای تحقق سریعتر آن، به شما کمک خواهد کرد، فقط کافیست به سایت کارلیب به آدرس Karlib.com مراجعه کنید و جدیدترین آگهیهای استخدام از بهترین شرکتها را بررسی کنید.
نویسنده این متن کیه؟
این مطلب حرف نداشت
مطلب خوبی بود همکار گرامی
احسنت عالی بود
بازم درمورد این موضع مطلب بزارین
مثل همیشه عالی و کاربردی
afarin matlab khobi bood
چطوری میتونیم از آخرین مطالبتون باخبر بشیم
شما کانال تلگرام هم دارین؟
دستخوش
گروه واتساپی هم دارید؟