ویدئو کنفرانس واژهای است که این روزها بیش از پیش به گوش میخورد، زیرا با شیوع بیماری کرونا و برگزاری جلسات به صورت مجازی، شرکتها و افراد بسیاری به سراغ استفاده از آن رفتند. در واقع استفاده از چنین تجهیزاتی تنها راه برای برگزاری جلسات از راه دور است که صرفهجویی در هزینهها، زمان و جلوگیری از مخاطرات سفرهای طولانی را نیز به دنبال دارد.
از آن گذشته ویدئو کنفرانس، چیزی فراتر از انتقال تصویر و صداها بود و به افراد این امکان را میداد تا علاوه بر انتقال فایل و متن، انتقال تصویر سیستم عامل، اجرای عملیات بر روی سیستم عامل مشترکین و ... را نیز در اختیار داشته باشند.
بدین ترتیب، مزایای این تکنولوژی باعث شد در کنار معایبی که دارد، مورد توجه قرار بگیرد و شرایط دورکاری را نیز برای مشاغل دورکار تسهیل کند. بنابراین اگر هنوز به سراغ این تکنولوژی نرفتهاید و نگران ارتباطات کاریتان با دیگر همکارانتان هستید، با این مقاله از تیم کارلیب همراه باشید تا با ویدئو کنفرانس و چگونگی استفاده از آن در جلسات کاری، آشنا شوید.
ویدئو کنفرانس چیست؟
کنفرانسهای ویدئویی همان جلسات، همایشها، کنفرانسها و... هستند که بین دو یا چند شرکتکننده در مکانهای مختلف با استفاده از شبکههای کامپیوتری و فناوریهای مخابراتی برای انتقال اطلاعات صوتی و تصویری با کاربرد دستگاهی به نام ویدئو کنفرانس برگزار میشود.
این دستگاهها راهکارهایی از جمله کدکهای سختافزاری مقرون به صرفه با خدمات پشتیبانی از جدیدترین پروتکلهای روز دنیا ارائه میدهد، که کار با آن، ارتباط ویدئو کنفرانسی برای مدیران سازمانها را آسانتر میکند. از آن گذشته، وبکمهای حرفهای با قابلیت همخوانی با تمامی نرمافزارهای وب و ویدئو کنفرانس از جمله Flock, GoToMeeting, adobe, Zoom, Skype توانستهاند نیازهای زیادی در این زمینه را پاسخگو باشند.
دستگاه ویدئو کنفرانس، شامل دوربین متحرک، میکروفن 360 درجه و کدک، که به صورت کاملاً سختافزاری توانایی ارسال صدا، تصویر و محتوا را به صورت تک یا گروهی از نقاط مختلف جغرافیایی امکانپذیر میسازد. این سیستمها با کیفیت Full HD به سادگی در بستر شبکههای اینترنتی کشور قادر به برقراری ارتباط هستند. این دستگاهها در دو مدل ارائه میشوند:
- تک نقطهای
- چند نقطهای
درمدل تک نقطهای تماس ویدئویی متشکل از دو نقطه است که یکدیگر را مشاهده میکنند، ولی در مدل چند نقطهای بیش از دو نقطه به هم اتصال دارند و مثل میزگرد است. بنابراین با توجه به انواع آن، در زمینههای متعددی قابلیت استفاده دارند که با آن آشنا میشویم.
کاربردهای ویدئو کنفرانس
به طور کلی کاربردهای مختلفی برای این دستگاه وجود دارد مانند آموزش آنلاین، کلاس آنلاین، برگزاری همایش مجازی، اجرای کنفرانس مجازی، مشاوره از راه دور، برگزاری کارگاه آموزشی آنلاین و... اما اگر بخواهیم تخصصیتر در حوزههای مختلف کاربرد این تکنولوژی را بررسی کنیم، باید به موارد زیر اشاره کرد:
1. دانشگاهها و مراکز آموزشی جهت آموزش از راه دور
در آیندهای نه چندان دور، به دلیل هزینههای زیاد جابهجایی، اساتید برجسته این امکان را دارند که از هر نقطه از دنیا همزمان چند کلاس آموزشی در چند مکان را برگزار کنند و یا سمینارهای آموزشی بدون هزینه سفر و تهیه سالنها جهت برگزاری و کاهش خطرات ناشی از سفر برگزار شوند. همچنین به راحتی کارِ دانشجویان نیز کمک میکند، آن هم با برگزاری کلاسهای آموزشی نزدیک به محل سکونت آنها و تدریس اساتید از راه دور.
یک سیستم فوق العاده خوب که به شدت پیشنهاد میشود. این سیستم میتواند در دانشگاهها برای مقاطع تحصیلات تکمیلی جهت جلسات دفاعیه بدون حضور فیزیکی داوران، هم مورد استفاده قرار بگیرد.
2. علم پزشکی جهت کنترل عملهای جراحی و درمان از راه دور
ویدئو کنفرانس در ویزیت بیماران از راه دور، در صورتی که امکان ملاقات حضوری بیمار با پزشک ممکن نباشد استفاده میشود. نکتهای که برای موارد پزشکی وجود دارد این است که در این مورد دیدن چهره بیمار کمک بسیار مهمی به تشخیص پزشک میکند. علاوه بر آن، در جلسات کمیسیون پزشکی به دلیل بالا بودن تعداد مراجعین و اینکه پزشک نمیتواند در همه مکانها حضور پیدا کند به کمک این تکنولوژی میتواند این جلسات را برگزار کند.
از همه مهمتر، پزشکان متخصص اکثر مواقع نمیتوانند در همه نقاط حضور داشته باشند و اینکه تعداد بیماران از تعداد پزشکان متخصص بیشتر است، به همین دلیل از ویدئو کنفرانس جهت درمان از راه دور حتی برای کلیه عملهای جراحی که نیاز به مشارکت چند پزشک متخصص دارد و امکان حضور فیزیکی پزشکان میسر نیست، استفاده میشود.
3. شرکتهای بزرگ با شعبه متعدد جهت برگزاری جلسات
در شرکتهای بزرگ که دارای چندین شعبه هستند، مدیر یا بعضی کارشناسان برای برگزاری جلسات ضروری، باید هر روز در یکی از شعب حضور پیدا کنند که ممکن است هر کدام از شعب یا دفاتر در شهرهای دیگر باشند.
در اینجا ویدئو کنفرانس راه حل بسیار مناسبی برای برگزاری این جلسات، بدون نیاز به هزینههای اضافی سفر و صرفه جویی در وقت است.
طی تحقیقات به عمل آمده هزینه خرید این دستگاه بعد از شش ماه، قابل بازگشت است و از لحاظ اقتصادی به نفع شرکتهایی است که با پرداخت این هزینه در دیگر هزینههای اضافی صرفهجویی میکنند.
4. مدیریت بحران
در تصمیمات مدیریتی سریع و مشاهده صحنه آسیب دیده بدون نیاز به حضور فیزیکی در محل حادثه با استفاده از سیستم ویدئو کنفرانس امکانپذیر است. در صورت بروز حادثههایی مثل سیل، زلزله، آتشسوزی، سقوط بهمن و... ممکن است راههای ارتباطی به محل وقوع حادثه بسته باشد و امکان دسترسی به محل نباشد.
در چنین شرایط از طریق سیستم ویدئو کنفرانس میتوان صحنههای حادثه دیده را بررسی کرد و بهترین و سریعترین تصمیمات را به صورت جمعی اتخاذ کرد. در نهایت نیز با توجه به نیاز، نیروهای امداد را به آن منطقه اعزام نمود.
5. در صنعت برای مدیریت و نظارت بر عملکرد واحدهای تولیدکننده
در واحدهای صنعتی ارتباط با تولیدکنندگان بخشهای مختلف کارخانجات مانند بخش کنترل کیفیت، آزمایشگاهها، مدیریت واحدهای تولیدکننده، همچنین نظارت بر نحوه عملکرد کارکنان، نظارت بر تولیدات و برای نمایش محصول تولید شده به کارشناسان و تصمیم گیرندگان، استفاده ازاین سیستم امری ضروری است.
زیرا همه واحدهای تولیدی و قسمتهای مختلف یک واحد صنعتی میبایست به صورت هماهنگ کار کنند تا هر گونه نقص و توقف در چرخه تولید به حداقل برسد. با استفاده از سیستمهای ویدئو کنفرانس، ارتباط دو یا چند طرفه خیلی سریع برقرار میشود و اقدامات لازم برای مدیریت و نظارت جهت بهبود کیفیت انجام میشود.
6. مراجع قضایی؛ جهت بازپرسی و بازجویی مجرمین بدون انتقال مجرم به محل بازجویی
در مواردی که به هر علتی امکان انتقال مجرم به محل بازجویی یا دادگاه، وجود ندارد، سیستم ویدئو کنفرانس میتواند کارساز باشد. با این کار هم از مشکلات احتمالی که ممکن است حین وقوع مجرم رخ بدهد و هم از اتلاف وقت جلوگیری کردهایم. همچنین روند پیشرفت پرونده را با استفاده از چنین سیستمی در مراجع قضایی تسریع میکنیم. علاوه بر آن، صدور رأی و استعلامها و اعلامیهها به دلیل توانایی ضبط جلسات از این طریق ممکن میشود.
کاربرد دیگر آن در مراجع قضایی، در ارتباط متهمین و شاکیان پروندهها با وکلا بدون حضور فیزیکی است، حتی در جلسات صدور رأی، که قاضی نیاز به ارتباط با کارشناسان پرونده دارد از این سیستم می توان استفاده بهینه نمود.
7. بانکها؛ جهت برگزاری جلسات مستمر با شعب
همانطور که گفته شد، هدف اصلی برقراری کنفرانس از طریق ویدئو کنفرانس ایجاد یک اتاق کنفرانس مجازی است که سخنرانان کنفرانس بتوانند رو در رو همانند جلسات حضوری تصویر و صوت یک دیگر را داشته باشند، رؤسای بانکها نیز از این تکنولوژی جهت هماهنگی کارها و بخشنامهها استفاده میکنند.
تا به اینجا متوجه شدیم که این تکنولوژی کاربرد وسیعی در زمینههای مختلف دارد و کار را برای استفادهکنندگان راحت کرده است، اما سوال اینجاست که آیا، استفاده از این تکنولوژی به همین راحتی است؟
تجهیزات لازم برای ویدئو کنفرانس
آمادهسازی تجهیزات بستگی به این دارد که آیا شما میخواهید به صورت گروهی در جلسه حاضر شوید یا به صورت فردی. برای حضور در جلسات ویدئو کنفرانس به شکل فردی میتوانید با استفاده از لپتاب شخصی خود این کار را انجام دهید. اما اگر از کامپیوترهای رومیزی استفاده میکنید و یا قصد افزایش کیفیت تماس خود را دارید نیاز به تهیه برخی تجهیزات پیشرفتهتر خواهید داشت.
الف: تجهیرات ویدئو کنفرانس انفرادی
1. ابتدائیترین تجهیزات لازم برای این کار، شامل وبکم حرفه ای و هدست اداری مناسب است. این تجهیزات باعث ارتقا کیفیت تصویر وبکم و صدای شما در جلسات میشوند. وبکمهای بسیاری با ویژگیهای فراوانی در بازار موجودند که میتوانید آنها را برای خود تهیه کنید. پیشنهاد میکنیم قبل از خرید حتماً در مورد مدلهای مختلف موجود در بازار تحقیق کنید.
همچنین از بابت کیفیت صوتی تماس نیز با استفاده از هدستهای مخصوص کال سنتری که دارای میکروفون با کیفیتتری نسبت به هدستهای عادی هستند، میتوانید صدای رساتری را به دیگر افراد در جلسه ارائه دهید.
نکتهای که وجود دارد، برخی از این هدستها مجهز به فناوری نویز کنسلینگ هستند. به این معنا که در این هدستها توانایی حذف نویز محیط و تمرکز بر صدای افراد وجود دارد. البته این کار را میتوانید تا به کمک هدستهای عادی و نصب نرمافزارهای حذف نویز نیز انجام دهید.
2. اینترنت پرسرعت نیز از لازمههای حضور در یک جلسه ویدئو کنفرانس به حساب میآید و تمام تجهیزات ذکر شده در صورتی که اینترنت شما از سرعت کافی برخوردار نباشد کاربردی برایتان نخواهند داشت.
ب: تجهیزات ویدئو کنفرانس گروهی
اگر قصد حضور در جلسهای گروهی که با ویدئو کنفرانس برگزار میشود را دارید، تهیه یک وبکم ساده به تنهایی، پاسخگوی نیازهای شما نخواهد بود و باید به فکر تهیه یک دستگاه ویدئو کنفرانس باشید. دستگاه ویدئو کنفرانس شامل موارد زیر میشود:
- دوربین ویدئو کنفرانس
- میکروفون
- اسپیکر
- هاب اتصال و کنترل دستگاه
این دستگاهها به نحوی طراحی و ساخته شدهاند که در اتاق کنفرانس مخصوص شما نصب میشوند و به کمک آنها میتوانید تا در جلسات شرکت کنید. برای برگزاری ویدئو کنفرانس با این دستگاهها نیاز به یک کامپیوتر برای اجرای ویدئو کنفرانس خود خواهید داشت، که از سه راه امکانپذیر است: ارتباط از طریق نرم افزار ویدئو کنفرانس، ارتباط از طریق سخت افزار ویدئو کنفرانس، ارتباط از طریف ویپ (Voip). این دستگاه میتواند یک سیستم اختصاصی برای انجام ویدئو کالها و یا کامپیوتر یکی از اعضا باشد.
نکتهای که در رابطه با دستگاههای ویدئو کنفرانس وجود دارد این است که این دستگاهها برای ابعاد اتاقهای مختلف و با ظرفیت حضور تعداد مختلف افراد طراحی و ساخته شده است. حتماً باید دقت داشته باشید تا دستگاه و تجهیزات متناسب با کاربرد خودتان را تهیه کنید، زیرا تهیه یک دستگاه مختص استفاده در اتاقهای کنفرانس بزرگ و بالعکس میتواند تجربه بدی از جلسات را برای شما رقم بزند. پس تحقیق و مشورت با افرادی که قبلاً استفاده کردهاند را فراموش نکنید.
با توجه به آنچه تا به اینجا متوجه شدیم، باید بگوئیم استفاده از نرمافزارهای ویدئو کنفرانس، بهترین راه برای برقراری ارتباط از طریق این تکنولوژی است. چرا؟ زیرا دلایلی مانند انعطافپذیری نرمافزار، مقرون به صرفه بودن و پشتیبانی از ابزارهای مختلف باعث شده تا بیشتر مورد استفاده قرار بگیرند. بنابراین شناخت نرمافزارهای موجود در این زمینه میتواند به شما کمک کند.
بهترین نرمافزارهای ویدئو کنفرانس
نرمافزار ویدئو کنفرانس چندین قابلیت را همزمان در اختیار کاربر قرار میدهد، از جمله امکاناتی مانند ارتباطات آنلاین برای جلسات صوتی، جلسات تصویری و سمینارها با مشخصات درون ساخته از جمله چت، اشتراک گذاری صفحه و ضبط کردن. این کاربردها به منظور ایجاد ارتباطات از راه دور و یا حتی بینالمللی است.
شرکتی به نام پافکو برای برگزاری ویدئو کنفرانس، نرم افزار ویدئو کنفرانس را در شکلهای مختلف و به صورت تحت وب ارائه کرده است. محبوبترین آنها نرم افزار ویدئو کنفرانس تحت وب Adobe Connect و BigBluebutton است و همه امکاناتی را که از یک سیستم ویدئو کنفرانس میتوانید انتظار داشته باشید را فراهم میکنند.
این نرم افزارها نسبت به ابزارهای نسبتا گران ویدئو کنفرانس، مقرون به صرفه هستند. شما به راحتی میتوانید یک نرمافزار ویدئو کنفرانس را از سایتهای معتبر تهیه کنید. تعدادی نرمافزار ویدئو کنفرانس دیگر نیز، در بازار موجود است که آشنایی با آنها خالی از لطف نیست. این نرمافزارها شامل:
- نرمافزار Ring Central (رتبه نرمافزار ویدئو کنفرانس: 5)
- نرمافزار GoTo Meeting (رتبه نرمافزار ویدئو کنفرانس: 7)
- نرمافزار GoTo Webinar (رتبه نرمافزار ویدئو کنفرانس: 10)
- نرمافزار Flock (رتبه نرمافزار ویدئو کنفرانس: 1)
- نرمافزار lifesize (رتبه نرمافزار ویدئو کنفرانس: 2)
- نرمافزار skype (رتبه نرمافزار ویدئو کنفرانس: 3)
- نرمافزار zoom ( رتبه نرمافزار ویدئو کنفرانس: 6)
تمامی نرمافزارهایی که نام برده شد، به نوبه خود کاربردی هستند و جز برترینها به حساب میآیند، اما شما باید تحقیقات خود راجع به هر کدام از نرمافزارها را به طور کامل انجام دهید. نقاط ضعف و قوت هر کدام را بررسی کنید و با دیگر نرمافزارها مقایسه داشته باشید. با انجام چنین تحقیقات جامعی، یک نرمافزار تضمین شده تهیه میکنید به گونهای که تمام عملکردهای کار شما و سازمانتان برای رسیدن به نتایج بهینه را برآورده کند.
تا به اینجا، آنچه گفته شد، غیرمستقیم به مزایای استفاده از ویدئو کنفرانس اشاره داشت، اما در ادامه قصد داریم یک جمعبندی کلی از مزایا و معایب آن داشته باشیم تا بهتر برای استفاده از آن تصمیمگیری کنید.
مزایای ویدئو کنفرانس
از مزایای این تکنولوژی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1. کاهش سفرهای درون شهری و برون شهری
با ویدئو کنفرانس، کار افرادی که مجبور به سفرهای تکراری برای برگزاری کنفرانس هستند را راحتتر شده است. در واقع امکانی را فراهم میآورد تا کنفرانس ویدئویی را بسیار راحت از داخل خانه و یا محل کار خود برگزار کنند که نتیجه آن کاهش سفرهای کاری درون شهری و برون شهری است.
2. برگزاری کنفرانس در هر زمان و مکان
هیچ محدودیت زمانی و مکانی برای برگزاری کنفرانس ویدئویی وجود نخواهد داشت. حتی اگر اعضای کنفرانس در شهرهای مختلفی در جهان ساکن باشند؛ فقط کافی است که با تجهیزات ویدئو کنفرانس خود در جلسه حضور پیدا کنند.
3. برقراری ارتباطات بهتر
با ویدئو کنفرانس میتوان ارتباط بهتری از طریق تصاویر، فایل های ویدئویی و صوتی برقرار کرد. از این طریق نیز، ایدهها و نظرات مطرح میشوند و با اشتراک گذاری صفحه نمایش، توضیح بیشتری در خصوص هر مطالب در صورت نیاز ارائه داده خواهد شد، پس از کیفیت کار کاسته نمیشود.
4. صرفه جویی در زمان و هزینه
همانطور که پیش از این اشاره شد ویدئو کنفرانس نیاز به سفرهای تجاری را به طور قابل توجهی کمتر میکند. در حالی که تا قبل از آن، هزینههای بسیار زیادی برای سفر، خوراک و اقامت حاضرین جلسه صرف میشد، اما تمام اینها را می توان با کمک ویدئو کنفرانس و شرکت در یک جلسه مجازی برطرف کرد.
5. تقویت عملکرد سیستم
برقراری ارتباط راحت و سریع که موجب بهبود کارایی جلسات ویدئو کنفرانس خواهد شد، از مهمترین مزایای این تکنولوژی است. در واقع برگزاری ویدئو کنفرانس محیط کاری مطلوبی را برای افراد پدید میآورد به طوری که میتوانند از هر جایی در آن شرکت کنند. به این ترتیب هیچ ایده یا نظری بدون توضیح باقی نمیماند و هر فرد میتواند با ورود به حساب کاربری از هر مکانی نظرات خود را به روز کند.
6. بازگشت سرمایه
کاهش تعداد سفر های مورد نیاز موجب صرفهجویی در وقت و هزینههای شرکتها میشود و بازگشت سرمایه با سرعت افزایش پیدا میکند. به این ترتیب نرخ رشد درآمد شرکت نیز بالاتر خواهد رفت.
معایب ویدئو کنفرانس
معایب تکنولوژی ویدئو کنفرانس از دیدگاه برخی افراد:
1. کاهش ارتباطات اجتماعی در میان همکاران
به اعتقاد برخی از صاحبان کسبوکار یکی از معایب ویدئو کنفرانس این است که برخی از ویژگیهای یک ملاقات حضوری را ندارد؛ در حالی که استفاده از ویدئو کنفرانس میتواند بهتر از ملاقات حضوری باشد. باید بگوئیم، با رشد فناوریهای این حوزه و افزایش استفاده از افراد دورکار در کسب و کارهای جدید و نوپا، با کمک نرمافزارهایی که معرفی شد، بیش از پیش شاهد استفاده از ویدئو کنفرانس خواهیم بود.
2. اختلاف ساعت کشورهای مختلف هنگام برقراری جلسات چند نفره
یکی از مشکلاتی که در برگزاری جلسات گروهی با ویدئو کنفرانس وجود دارد این است که در مواردی ممکن است همه حضار ساکن یک کشور نباشند. در چنین شرایطی اختلاف ساعت میتواند مشکلساز باشد.
این نوع مشکلات در هر نوع از برگزاری جلسات وجود دارد و از معایب ویدئو کنفرانس محسوب نمیشود، زیرا باید در نظر گرفت دیگر نیازی به هزینه فراوان برای سفر افراد و تشکیل یک جلسه حضوری را نخواهید داشت. در ضمن، میتوانید با تنظیم جلسه در یک زمان مناسب این مشکل را تا حد خوبی برطرف کنید.
3. خرابیهای ناگهانی سیستم ویدئو کنفرانس
برخی دیگر معتقد هستند احتمال خرابی یا کیفیت نامناسب تماسهای برقرار شده میتواند از معایب ویدئو کنفرانس باشد. شاید این مشکل تا چندین سال پیش وجود داشت، اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی و قابلیتهای دستگاههای ویدئو کنفرانس، سیستمهای ویدئو کنفرانسی معرفی شده است که صدا، تصویر و هر گونه فایل دیگر را با بالاترین کیفیت انتقال میدهد.
البته قطع شدن یا کم و زیاد شدن سرعت اینترنت را نباید فراموش کرد. زیرا همانطور که در بالا نیز اشاره کردیم، در صورت بروز چنین مشکلی، هیچکدام از این تجهیزات به کار نمیآیند.
4. نیاز به متخصص برای کار با دستگاه
شاید وقتی نام نرمافزارهای مختلف و یا وبکم به میان بیاید، برخی افراد بر این باور باشند که راهاندازی چنین سیستمی نیاز به متخصص دارد! خیر، اینطور نیست. البته، در گذشته این امر یکی از معایب اصلی ویدئو کنفرانس محسوب میشد، اما امروزه اکثر دستگاههای ویدئو کنفرانس به صورت Plug-and-Play هستند و با اتصال آنها به تلویزیون و کامپیوتر شروع به کار میکنند و با هر نرمافزار ویدئو کنفرانسی که بر روی کامپیوتر خود برای برگزاری جلسه استفاده میکنید، کار میکنند.
5. مقرون به صرفه نبودن
یکی از معایب ویدئو کنفرانس هزینهی بالا جهت تهیه سیستم و نرمافزارهای لازم است. همچنین هزینهی نگهداری و سرویس دورهای آن نیز هست. زیرا دستگاههای ویدئو کنفرانس دستگاههای ارزان قیمتی نیستند، اما نسبت به گذشته به علت تنوع بالایی که دارند، هزینه خرید بسیار کمتری هم وجود دارد و به دلیل عدم نیاز به تجهیزات فراوان مانند سرور و بسیاری دیگر، هزینه نگهداری نیز ندارند.
در ضمن، مجدداً یادآوری میکنیم که با استفاده از سیستمهای ویدئو کنفرانس، بسیاری دیگر از هزینهها مانند هزینه سفر افراد و هزینه تهیه مکان برای برقراری جلسه از بین میرود و به عبارتی جبران خواهد شد.
بنابراین، استفاده از ویدئو کنفرانس برای برقراری جلسات مزیتهای بسیار زیادی دارد و معایب آن اکثراً مواردی هستند که مربوط به سیستمهای ویدئو کنفرانس بسیار قدیمیتر است. پس اگر این معایب را جایی شنیدید، مطمئن باشید آن شخص تا به حال از این فناوری برای برقرار تماسهای خود استفاده نکرده است.
افزایش کیفیت جلسات کاری با ویدئو کنفرانس
با توجه به پیشرفت تکنولوژی و همچنین گسترس کسبوکارهای نوپا، فناوریهای ارتباطی همراه، مانند ویدئو کنفرانس و سایر تجهیزات و زیرساختهای دورکاری که به بخش مهمی در کسبوکارهای امروزی تبدیل شده است و طبق آمار، دورکاری با سرعت زیادی در حال رشد است.
بنابراین لازمه توسعه کسب و کار نه تنها برخورداری از هوش مالی است، بلکه همراه شدن با تکنولوژی نیز میتواند به این امر کمک کند. حالا کارلیب اینجا است تا با مقالات آموزشی خود در این زمینه مسیر رشد و پیشرفت شغلی را برای کاربران خود هموار سازد. کافیست به وبسایت کارلیب به آدرس karlib.com مراجعه کنید و با این پلتفرم کاریابی و استحدام آنلاین همراه شوید.
حساب توییتری هم دارید؟
خیلی دنبال این موضوع بودم
میتونم شماره شما رو داشته باشم؟
متشکرم
نویسنده این متن کیه؟
چه سایت قشنگی دارین
دفتر مرکزیتون کجا قرار داره
منابع این مطلب کجاست؟
مطلب خوبی بود
بیشتری بنویسین لطفا
Awli bood