وقتی صحبت از شبکههای اجتماعی میشود اولین گزینههایی که به ذهن میرسند، اینستاگرام، تلگرام، توییتر و... است که بیشتر جنبه سرگرمی دارند و متأسفانه وقت زیادی را از کاربر میگیرند. این درحالی است که در این بین کمتر کسی نامی از شبکهای به نام لینکدین میبرد.
شبکهای که میتوان از آن در جهت اهداف مهمتری استفاده کرد. در واقع لینکدین یکی از پلتفرمهای مجازی است که مانند سایر پلتفرمها میتواند به رونق کسبوکار شما کمک کند، اما به شیوهای کاملاً حرفهای و متفاوت.
میگوییم متفاوت به این دلیل که اگر تا چند سال پیش به دنبال افراد متخصص در زمینه کاری خودتان و یا حتی در جستوجوی بستری برای ارائه تواناییها و مهارتهای شخصیتان بودید، باید به انجمنهای مربوطه، وزارت کار و... مراجعه میکردید.
این پروسه سخت و طولانی مشکلات زیادی داشت، از جمله اینکه چنین مکانهایی در همه شهرها وجود نداشت و از همه مهمتر افراد متخصص به این راحتی در دسترس نبودند، اما لینکدین این مشکل را حل کرد.
زیرا این امکان را به شما میدهد تا علاوه بر پیدا کردن شغل و حرفه مورد نظرتان، با افراد متخصص دیگر رشتهها نیز در ارتباط باشید، آن هم بدون هیچ گونه محدودیت زمانی و مکانی، اما چطور میتوان وارد این شبکه شد؟ پیشنهاد میکنیم با این مقاله از تیم کارلیب همراه باشید تا یاد بگیریم لینکدین چیست و چطور باید از آن استفاده کرد؟
لینکدین (LinkedIn) چیست؟
لینکدین (Linkedin) شبکهای است که با هدف آشنایی افراد مختلف با تخصصهای گوناگون شکل گرفت تا زمینهای را برای ارتباط بهتر فراهم کند.
مزیتی که این ارتباطات کاری به همراه داشت این بود که افراد خیلی راحت و کاملاً رایگان دانش و مهارتشان را به اشتراک میگذاشتند و از این طریق میتوانستند به شغل مورد نظر دست پیدا کنند.
این شبکه در دسامبر 2002 راهاندازی شد و نهایتاً در مِی 2003 در دسترس کاربران اینترنت قرار گرفت.
اگر برای اولین بار وارد لینکدین شوید، شاید کمی از فضای رسمی و خشک آن، جا بخورید، اما بعد از مدتی میبیند که چقدر همه چیز درست و اصولی است مثل وقتی در محل کار حضور دارید. گرچه کاربران آن رو به افزایش هستند و خیلیها به مقاصد دیگری غیر از رونق شغل، حرفه، مهارت و ... آمدهاند.
خبر خوب اینکه استفاده از لینکدین به عنوان یک شبکه اجتماعی هیچ محدودیتی ندارد، این شبکه، برای حرفهای ها است و تفاوتی نمی کند در چه زمینهای باشید یا حتی در چه سمتی! اگر مدیر اجرایی یک شرکت، دانشجو، دانشآموز، هنرمند یا ... هستید، لینکدین با ویژگیهایی که دارد، بهترین شبکه برای رونق کار شما است.
ویژگیهای لینکدین
1. امکان ساخت رزومۀ آنلاین
یکی از جالبترین ویژگیهای لینکدین این است که شما میتوانید تمام فعالیتهای حرفهای خودتان را با جزئیات ثبت کنید، با این کار نه تنها فراموش نمیکنید، بلکه با دیگران هم به اشتراک گذاشتهاید. از همه مهمتر میتوانید همیشه آنها را به روز نگه دارید.
2. امکان ارتباط با افراد متخصص
وقتی افراد عضو لینکدین شوند، باید اطلاعات تماسشان را در کنار دیگر اطلاعات وارد کنند که این به شما کمک میکند تا افراد متخصص را راحتتر پیدا کنید، زیرا بسیاری از این افراد مکان شغلی خود را مرتباً تغییر میدهند.
3. امکان یافتن شغل
یکی از بخشهای این شبکه به نام مشاغل است که به شما این امکان را میدهد تا فهرستی از هزاران محلی که به دنبال استخدام هستند را ببینید و در صورتی که تمایل دارید، رزومۀ خودتان را مستقیماً برای کارفرما ارسال کنید.
4. استخدام کارکنان جدید
در مقابل ویژگی شماره 3، کارفرمایان نیز میتوانند برای پیداکردن افراد با مهارتهای خاص، از طریق لینکدین اقدام کنند چون به راحتی به کسانی که در لینکدین حساب کاربری دارند دسترسی پیدا میکنند و نهایتاً به آنها پیشنهاد همکاری میدهند.
با همه این ویژگیها بهتر از عضویت در لینکدین را به تأخیر نیندازید و هر چه سریعتر اقدام کنید. پس به سراغ آموزش کار با لینکدین میرویم.
آموزش ثبتنام و کار با لینکدین
اولین نکتهای که باید برای استفاده از لینکدین بدانید این است که در این شبکه اجتماعی باید به پروفایلتان اهمیت بدهید.
این صفحه را مثل یک کارت ویزیت مجازی فرض کنید و برای تکتک بخشهای آن وقت صرف کنید تا نتیجه خوبی بگیرید. در ادامه بخشهای مختلف این شبکه را معرفی میکنیم:
1. اطلاعات کاربری:
بعد از فعالسازی اکانت کاربریتان، باید اطلاعات شخصی در زمینه کاری که انجام میدهید را وارد کنید تا دیگران بتوانند از این طریق شما را بشناسند و با شما ارتباط برقرار کنند. برای وارد کردن این اطلاعات باید از بخش contact and personal info روی آیکونی که به شکل قلم هست، کلیک کنید.
با ورود به این بخش صفحهای برایتان باز میشود که باید بعد از نام و نام خانوادگی، اطلاعاتی مثل سمت یا شغلی که دارید، سوابق کاری، کشور محل سکونت و... را وارد کنید.
در ادامه به کمک گزینه Add profile sections نیز مهارتها، تواناییها، جوایز، افتخارات و... خودتان را ثبت کنید و در نهایت خلاصهای از رزومه کاریتان بنویسید. در ادامه بیشتر توضیح میدهیم.
2. عکس:
مجدداً یادآوری میکنم که لینکدین یک شبکه کاری و حرفهای است. پس عکسی که برای پروفایل اینستاگرام انتخاب میشود نمیتواند گزینه مناسبی برای پروفایل لینکدین باشد.
عکسی که انتخاب میکنید ترجیحاً یک پرتره با کیفیت باشد تا چهره شما با وضوح کامل دیده شود. فراموش نکنید خیلی وقتها، همین عکس باید جذب افراد به پروفایل شما میشود.
3. عنوان:
این قسمت، درست در پایین نام شما نمایش داده میشود و نشاندهنده فعالیتی است که مشغول آن هستید. به عبارت دیگر، حرفه کنونی شما را توصیف میکند. پس ساده از کنار آن نگذرید و به جزئیات هم دقت کنید.
4. بکگراند یا تصویر پسزمینه:
تصویری که در این قسمت بارگزاری میکنید، هم جنبه زیبایی دارد و هم اینکه میتواند نشان دهنده زمینه فعالیت شما باشد.
5. قسمت تجربیات کاری:
شاید مهمترین بخش پروفایل لینکدین همین قسمت باشد. برای پر کردن این قسمت باید روی گزینه Add profile section کلیک کنید و سپس گزینه Background را انتخاب کنید. بهتر است از تجربهها و شغل اکنونتان شروع کنید و به قبل برگردید.
کسیکه شما را برای کار میخواهد باید از تمام سابقه شما مطلع شود. وقتی به قسمت تحصیلات آکادمیک رسیدید، بهتر است با جزئیات اشاره کنید.
6. مهارتها:
در این قسمت، کنار تمام سوابق کاری، هر مهارتی که بدست آوردهاید را وارد کنید. حتی اگر به هم مرتبط نباشند. مهارتها نیز از مسیر Add profile sections>skills قابل دسترسی است.
7. افتخارات، انتشارات و دورههای آموزشی:
بعد از skills گزینهای به نام Accomplishment میبینید که باید به جوایز و افتخارات، هر گونه انتشار مقاله، پتنت و ... و همینطور دورههای آموزشی که گذراندهاید اشاره کنید. این قسمت میتواند تأثیر زیادی بر دید کارفرما نسبت به شما داشته باشد و بهتر میتواند به شما اعتماد کند.
هر چه اطلاعاتی که در این بخش وارد میکنید کاملتر باشد، لینکدین امتیاز بالاتری به شما میدهد. حسن این امتیازهای لینکدین این است که به دیگران نمایش داده نمیشود و فقط خودتان آن را میبینید.
اما هر چه این امتیازات بیشتر باشد، پروفایل شما برای افراد بیشتری به نمایش در میآید و این شانس شما در جستجوی کار را بالا میبرد، اما قبل از اینکه وارد بحث بعدی شویم، یک پیشنهاد برایتان داریم، اگر میخواهید برای معرفی شرکتتان اکانت لینکدین داشته باشید بهتر است از مسیر زیر پیش بروید:
با انتخاب این گزینه صفحهای مشابه صفحه زیر برایتان باز میشود که هر کدام متناسب با فعالیت شرکتتان هست را انتخاب کرده و در ادامه اطلاعات مربوط به شرکت را وارد کنید.
علاوه بر این ویژگیها، گزینههای دیگری هم هست که آشنایی با آنها نیز به کارتان میآید و کمک میکند پروفایل حرفهای تری داشته باشید.
جعبه ابزار LinkedIn
وقتی وارد صفحه لینکدین خود میشوید، مطابق عکس بالا یک نوار ابزار تیره رنگی بالای صفحه مشاهده میکنید.
شما در طول کار با لینکدین بیشترین ارتباط را با این گزینهها خواهید داشت و به نوعی نوار ابزار لینکدین به حساب میآیند.
Home :
در قسمت home شما پستهای افراد و یا شرکتهایی را میبینید که آنها را فالو کردهاید و به عبارتی در لیست کانکشن شما قرار گرفتهاند. این پستها یا متعلق به خودشان است یا کسانی که آنها لایک کردهاند و کامنت گذاشتهاند.
My network :
در این بخش شما میتوانید لیست افرادی که به شما کانکت شدهاند را ببینید، همچنین درخواستهایی که برای کانکت شدن برایتان آمده و همینطور افراد متخصص در حوزههای مختلف را پیدا کنید.
Jobs :
در این بخش که بسیار هم کارآمد است میتوانید موقعیتهای شغلی متناسب با آنچه در قسمت مهارت و تجربیات پر کردهاید را ببینید.
در صورتی که اکانت لینکدین شما برای شرکت است، از این قسمت میتوانید برای درج آگهی استخدام کمک بگیرید.
Messaging :
این بخش حکم دایرکت اینستاگرام را دارد و شما میتوانید پیامهایی که دیگران به صورت خصوصی برایتان فرستادهاند را ببینید.
Notification :
در این بخش هر اتفاق تازهای که در اکانت شما بیفتد، به شما اطلاع میدهد.
Search :
این بخش به شما کمک میکند تا اگر به دنبال موضوع یا فرد خاصی هستید، راحتتر جستوجو کنید.
خب، تا به اینجا با امکانات این شبکه اجتماعی آشنا شدید. اما مهم این است که چطور از این امکانات در جهت پیشرفت کاری استفاده کنیم!
چطور از لینکدین استفاده کنم؟
لینکدین هم میتواند برای مشاغل آنلاین کارآمد باشد و هم مشاغل آفلاین. کافی است به درستی از آن استفاده کنید.
نکته اول- به دنبال یافتن ارتباطات مفید باشید.
این نوع ارتباط میتواند شخصی، کاری (کارفرما با کارجو) و حتی از نوع مشتری یا متقاضی باشد، که به نحوه فعالیت شما برمیگردد.
برای مثال ارتباطات کاری به افراد و یا حتی شرکتهایی با نقاط مشترک مربوط میشود که از این طریق میتوانند همدیگر را پیدا کنند.
همچنین استفاده از این بستر در جهت تبلیغ خدمات و کسبوکار که ارتباط با مشتری را به دنبال خواهد داشت.
نکته دوم- تأثیر لینک در لینکدین بر روی SEO
اگر سایت یا هر صفحه اجتماعی دیگری در رابطه با شغل و مهارتتان دارید، حتماً لینک آن را در پروفایل لینکدین خود قرار دهید. همینطور برعکس، یعنی لینک پروفایل لینکدینتان را نیز در دیگر صفحات به اشتراک بگذارید.
زیرا گوگل این شبکه را بسیار قدرتمند میداند و توجه ویژهای به آن دارد. همین شانس دیده شده شما را بالاتر میبرد.
نکته سوم- استفاده از لینکدین در جهت فروش
سایتهای تجاری نیز میتوانند از این پلتفرم استفاده کنند. فقط کافی است اطلاعات محصولی و حتی نوع خدماتی که انجام میدهید را با دیگران به اشتراک بگذارید و با افراد متقاضی کانکشن خود را حفظ کنید.
نکته چهارم- ارتباطات خود را حفظ کنید.
تنها برقراری ارتباط مهم نیست، باید تلاش کنید آن را حفظ کنید. برای این کار میتوانید از قابلیت messaging لینکدین استفاده کنید. البته با پیامهایی کاملاً حرفهای و درست، تا مبادا اعتماد کانکشنهایتان را از دست بدهید.
نکته پنجم- گروه لینکدینی داشته باشید.
این ویژگی در تمامی شبکههای اجتماعی به چشم میخورد. در اینجا نیز کافی است از مسیر work>group گروهی از افراد همفکر داشته باشید تا راجع به موضوعات مشترک بحث و تبادل نظر کنید.
LinkedIn میتواند آینده شغلی شما را تضمین کند.!
با تمام آنچه تا به اینجا گفته شد، حتماً متوجه نقش این شبکه اجتماعی بر پیشرفت کاری افراد شدهاید. شاید در ابتدا کمی گیج کننده به نظر برسد، اما کافی است اقدام کنید تا خودتان متوجه شوید.
خیلی زود یاد میگیرید و لذت میبرید. پس هر چه سریعتر برای ساخت اکانت لینکدین اقدام کنید و در ادامه به تقویت مهارتهایتان بپردازید.
شما میتوانید رزومه کاری خود را در لینکدین به روز رسانی کنید. این فرصت را از دست ندهید. تیم کارلیب و مقالات آموزشی آن نیز در خدمت شماست تا این مسیر را برایتان هموارتر کند. در ضمن با کارلیب نیز میتوانید از فرصتهای شغلی داخلی نیز مطلع شوید. فقط کافی است به آدرس karlib.ir مراجعه کنید.
سلام. مرحله به مرحله انجام دادم و اکانت ساختم. فقط مشکلی که دارم متوجه نمیشم چطور میتونم اینجا شغل پیدا کنم؟ چون به من گفتن لینکدین کاری هست و….
لینکدین یک شبکه اجتماعی است که میتونه به رونق کسبوکارها کمک کند، اما به روشی کاملاً حرفهای و متفاوت. به این دلیل که اگر تا چند سال پیش دنبال افراد متخصص در زمینه کاری خودتان باید به انجمنهای مربوطه، وزارت کار و… مراجعه میکردید. الان با دیدن پروفایل افراد در لینکدین میتونید افراد حرفه ای رو شناسایی کنید و…
در لینکدین ارتباطات شخصی، کاری (کارفرما با کارجو) و حتی از نوع مشتری یا متقاضی شکل میگیره، که به زمینه فعالیت شما برمیگرده و افراد و حتی شرکتها از این طریق میتونند همدیگر رو پیدا کنند. پس خیلی مهمه که بیو خوب بنویسید و پروفایل خودتون رو کامل کنید و افراد و کسب و کارهای مناسب مهارت خودتون رو پیدا کنید و باهاشون تعامل داشته باشید.
سلام، ممنون از تیم کارلیب بابت اطلاعات کاملتون. یه سوال داشتم اینکه آیا امکان داره که بعد از مدتی مشخصات و رزومه خودمونرو ویرایش کنیم؟ یا میشه برای مدتی که مشغول به کار هستیم شماره تماس رو حذف کنیم؟ ممنون میشم جواب بدین.
لینکدین یه شبکه عالی برای پیوستن به گروه های هم رده هست که خیلی قابلیتهای مفیدی برای کسب و کار داره. این مقالات اگر ادامه دار باشه به اگاهی بیشتر و استفاده از لینکدین منجر میشه.
سلام
من سال هاست عضو لینکدین هستم. ی شبکه اجتماعی حرفه ای به خصوص برای مهندسین هست. فقط پارسال یهو بعضی بازیگراان مثل سحر قریشی و رامبد جوان و .. هم عضو شدن. اول ترسیدم این فضا هم مثل فضاهای اجتماعی دیگه به حاشیه کشیده بشه. خوشبختانه این طور نشد و دیگر اعضای لینکدین واقعا حرفه ای عمل کردن و به کار حرفه ای خودشون ادامه دادن و پستهای علمی و استخدامی گذاشتن و اصلا به بازیگران توجه ویژه نشون ندادن.
سلام، لینکدین خیلی پلتفرم با حال و جذابیه، یه رزومه آنلاین به تمام معنا و کامل، من از طریق اون کار پیدا نکردم، اما با آدمای خفن و کاردرستی آشنا شدم که مسیر زندگی حرفه ای من رو عوض کرد، خواستم به کارلیبی ها بگم، چیز خوبیه از دستش ندید.
سلام و عرض ادب، ممنونم از اینکه تجربه خوبتون از کار با لینکدین رو با کارلیب در میان گذاشتید. کاملاً درسته، متأسفانه لینکدین هنوز اونطور که باید شناخته شده نیست. این پلتفرم اجتماعی، بستر مناسبی هست برای اینکه با تجربه دیگران در زمینه شغلی، مهارت ها و … آشنا بشیم و بتونیم حتی باهاشون کار کنیم، چون لینکدین یک رزومه آنلاین هست که موجب شناخت کارفرما از کارجو و بالعکس می شود، اما اگر از پلتفرم های کاریابی مثل کارلیب هم استفاده می کنید، بهتر هست کار با دیگر رزومه سازهای آنلاین رو هم بدونید.
سلام خسته نباشید چطور می تونم توضیحات یک شخص مثل مهارتشو ببینم
afarin matlab khobi bood
میتونیم توی سایت شما مطلب بنویسیم؟
هزینه مشاورتون چنده؟